Vuurwerk training

Voor veel honden is de jaarwisseling geen feest. Plotselinge flitsen, knetterend lawaai, sissende en fluitende geluiden en een heleboel harde knallen. Begrijpelijk dat een hond niet goed weet wat hij hiermee moet! Hier ontstaat dus de noodzaak van vuurwerktraining.


Het is niet precies bekend hoeveel honden lijden aan vuurwerkangst, maar een groot percentage hondenbezitters merkt in meer of mindere mate dat hun hond nerveus of bang is. Dit uit zich in onrust, piepen, blaffen, onzindelijkheid en vernielzucht. Tegen het einde van het jaar worden dierenartsen vaak verzocht kalmerende middelen voor te schrijven om honden enigszins comfortabel door de jaarwisseling heen te helpen. Het is echter veel effectiever en duurzamer om te starten met vuurwerktraining. Door op de juiste manier te trainen, is er een grote kans dat de jaarwisseling al een stuk soepeler zal verlopen.


Wil je ook jouw hond helpen om zonder angst het nieuwe jaar in te gaan? Schrijf je dan in bij onze hondenschool via deze link!