Fun-Cursus

De lente komt eraan

Tijd om uit de winterslaap te komen en lekker naar buiten te gaan met je hond!

In samenwerking met kynologisch instructeur en gedragstherapeut Geneviève Meerburg van Miss Molly Understanding Dogs hebben wij een aantal leuke, leerzame, gezellige en uitdagende Fun-Cursussen ontwikkeld.


1. Rock & Roll in the City
Een pakket van 7 lessen in een kleine groep waarin je leert hoe jouw dagelijkse wandeling wordt ‘gepimpt’ door het inzetten van enkele oefeningen zoals:
✔ op een obstakel springen en/of zitten, hoe wiebelig ook (balans)
✔ slalom tussen geparkeerde auto’s of parkeerpaaltjes (wendbaarheid en volgzaamheid)
✔ vervangen van kattenjacht voor “boter-kaas-eieren spel” (vervullen jachtbehoefte)

Deze nieuwe activiteiten kun je in je dagelijkse wandelingen inzetten en geven jou EN jouw hond een hoop plezier. Zo verlos je jezelf van dagelijkse irritaties zoals trekken aan de lijn, onder auto’s duiken naar katten en blokkeren als je naar huis loopt. Er ontstaat meer aandacht voor jou als baasje en je creëert minder focus op alle prikkels in de straat, wijk, stad of buitengebied! De “gewone” wandelingen worden een stuk leuker!


2. Roodkapje ging uit wandelen

Een pakket van 7 lessen in een kleine groep waarin je leert hoe jouw wandeling in de natuur wordt ‘gepimpt’ door het inzetten van leuke activiteiten zoals:
✔ speuren (neus aan het werk en prikkels zetten we uit)
✔ over hoogtes lopen (vertrouwen op jou als baas)
✔ Wie-Niet-Weg-Is-Is-Gezien (aandacht voor jou als baas)

Deze nieuwe activiteiten gebruik je tijdens natuur (bos) wandelingen en geven jullie beide een hoop plezier en vervangen irritaties zoals trekken aan de lijn, niet terugkomen bij loslopen en geen aandacht voor jou. Er ontstaat meer aandacht voor jou als baasje en minder focus op alle prikkels.


3. Lentekriebels

Een pakket van 7 lessen in een kleine groep waarin jij jouw hond leert om:
✔ aandacht voor het baasje te krijgen en te houden
✔ aan het werk te gaan met “neus en brein” op een manier die je zelf thuis ook kunt inzetten, als je jouw hond wilt bezig houden maar wel op een ontspannen manier
✔ te kalmeren als de opwinding te hoog oploopt. Jullie als baasje “leren” hoe je de aandacht krijgt van jouw hond en hem zo uit zijn hoge opwinding te krijgen
✔ te activeren om aan de slag te gaan

Het helpt hondenbaasjes beter om te gaan met “lastig gedrag” zoals hoge opwinding waardoor bijtgedrag of veel blaffen en piepen ontstaat.


4. In het circus

Een pakket van 7 lessen in een kleine groep waarin je leert hoe om samen te werken met jouw hond in uitdagende situaties en met spannende oefeningen. Hiervoor is het nodig dat je de basis commando’s goed beheerst:
✔ Zit
✔ Volg
✔ Op
✔ Blijf

Je doet spannende circuitjes met jouw hond en zijn vertrouwen in jou groeit snel! Zo ga je:
✔ Onderdoor, overheen en doorheen
✔ Met grote ballen te werken
✔ Balanceren op van alles en nog wat
✔ Balletje – balletje
✔ Wachten, sturen en commando’s geven op afstand

Door deze nieuwe activiteiten verleg je grenzen bij jezelf en jouw hond en zorgt het ervoor dat jouw hond een nieuwsgierige houding ontwikkelt voor nieuwe dingen en nieuwe situaties in plaats van terughoudend of bang te zijn. Er ontstaat meer aandacht voor jou als baasje en sterk vertrouwen in hoe jij handelt. Dat helpt je in veel dagelijkse situaties.


Bij alle cursussen geldt:

✔ De cursussen worden begeleid door Nicole en Genevieve.
✔ Leeftijd (hond 😉 ) van 7 maanden tot 7 jaar.
✔ We delen in naar ervaring van de hond en baasje, naar leeftijd en energieniveau.
✔ Prijs: 7 lessen voor € 200,-
En speciaal voor A Doggy Business members slechts € 175,-
✔ Kleine groepjes van maximaal 5 cursisten.
✔ Cursustijden op:
★ woensdag ochtend 10.00 uur.
★ woensdag middag 16.00 uur.
★ vrijdag middag 16.00 uur.
★ zaterdag middag 13.00 uur.
★ Geef zoveel mogelijk momenten op, wanneer je kunt.
✔ Inclusief een deskundig voedingsadvies van Nicole op maat gericht op jouw hond. Kijkend naar ras, leeftijd, energiebehoefte en jouw portemonnee.
✔ inclusief een pakketje met lekkere en gezonde snacks.
✔ Eind juni organiseren we een lezing waarin je leert over hoe honden communiceren. Van Tibetaanse Terrier tot Duitse Herder en hoe je jouw hond nog beter leest. En bijvoorbeeld of hij nou wel of geen stress ervaart in een honden-ontmoeting. Zo ga jij de intenties van een naderende hond zelf ook beter lezen en effectiever ingrijpen als dat nodig is of het juist helemaal toelaten. Dit wordt verzorgd door gedragstherapeut en coach Geneviève van Miss Molly Understanding Dogs.

Wilt u ook werken aan de perfecte combinatie baas-hond? Schrijf je dan in bij onze hondenschool via het contactformulier!