Herfst


Categories :
Vindt je hond eikels, beukennootjes, (wilde) kastanjes of paddenstoelen op zijn weg wanneer jullie samen gaan wandelen, let dan goed op dat hij ze niet in zijn bek neemt.
Eikels
Nog niet alle hondenbezitters weten dat het eten van of kauwen op eikels gevaarlijk is voor honden. In eikels (en eikenbladeren) zitten grote hoeveelheden tannine (looizuur). Deze giftige stof komt vrij wanneer de hond op een eikel knabbelt. Wanneer er veel tannine wordt gegeten krijgt de hond buikpijn, diarree en zal gaan braken. Het kan zelfs tot nierfalen en de dood lijden. Opgepast dus! Wanneer uw dier maag-darmklachten heeft na de wandeling, of u vermoed dat er op eikels gekauwd is, neem dan contact op met uw dierenarts.
Kastanjes
Slikt je hond volledige kastanjes in, dan kan hij verstopte darmen krijgen. Wilde kastanjes bezorgen je hond mogelijk neurologische aandoeningen zoals verwardheid en epilepsie.
Beukennootjes
Bij een herfstwandeling in het bos is de kans groot dat je beukennootjes op je pad vindt. Die zijn giftig omdat ze blauwzuur bevatten. Zorg er dus voor dat je hond ze niet opeet en zeker niet in grote hoeveelheden. Anders krijgt hij last van spijsverteringsproblemen zoals misselijkheid en braken.
Dennenappels
Op zich zijn dennenappels niet giftig, maar ze worden, net als kastanjes en eikels, door de hond tijdens het spel vaak ingeslikt. Ze kunnen zo verstopping in het maag-darmkanaal veroorzaken, waardoor er chirurgisch ingegrepen moet worden.
Als er splinters van afbreken, kunnen ze het maag-darmkanaal beschadigen.
Paddenstoelen
De herfst is het paddenstoelenseizoen bij uitstek. De paddenstoelen die we zelf niet mogen eten, zijn meestal even giftig voor je hond. Het is niet simpel om eetbare soorten te onderscheiden van niet-eetbare. Zorg er dus voor dat je dier van alle paddenstoelen afblijft. Zo vermijd je dat je dier buikkrampen, braakneigingen of andere spijsverteringsproblemen krijgt. Heeft je hond toch giftige paddenstoelen opgepeuzeld? Neem dan altijd contact op met je dierenarts.
Zorg daarom dat uw hond geen dennenappels, eikels of kastanjes gebruikt om mee te spelen tijdens de herfstwandeling.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *