Spelen


Categories :

5 redenen waarom samen spelen nuttig is:

1. Je werkt aan jullie band.
Het verstevigt de band die jullie samen hebben. Je bent tijdens spel met elkaar in contact. Je maakt oogcontact en raakt elkaar aan. Je praat met elkaar, ieder op zijn eigen manier. Tijdens het samen spelen gelden er wel bepaalde regels:
-je doet elkaar geen pijn.
-je laat je hond geen dingen doen die fysiek te zwaar of belastend zijn.
-jullie respecteren elkaars grenzen.

2. Jij wordt er nog leuker van.
Door met een heel speciaal speeltje samen te spelen, een speeltje waar je je hond niet alleen mee laat, stijgt het speeltje en dus ook het spel enorm in waarde. Je hond zal dolgraag met dat speciale speeltje met je samen willen spelen. Doordat jij dat ene speeltje beheert, ben je dubbel zo leuk dan je van nature al bent.

3. Je hond wordt er moe van.
Van spelen wordt je hond moe. Samen, in contact, bezig zijn is vermoeiend voor honden. Ze worden hier op een andere manier moe van dan van een lange wandeling. Hoe moe je hond wordt, is afhankelijk van de intensiteit van het spel. Speel je vooral fysieke spellen met je hond of daag je hem met puzzels mentaal uit?

4. Je leert je hond nog beter kennen.
Een reden die misschien niet zo voor de hand ligt, maar door te spelen krijg je informatie. Je hoeft alleen maar goed naar je hond te kijken om te weten hoe het met hem of haar gaat. Als gedragingen in de loop van de tijd veranderen dan vertelt je dat meer over je hond. Vragen die je jezelf tijdens het samen spelen kunt stellen:
-komt je hond uit zichzelf telkens naar je terug om door te spelen, of moet je een beweging maken of je hond bij zijn naam noemen om je hond er weer bij te betrekken?
-hoe zeker is je hond in het spel? Weet hij precies wat de bedoeling is?
-is je hond verbaal, hoor je een blaf, piep of grom tijdens het spelen?
-hoe vaak gaat je hond tussendoor liggen?
Als gedragingen in de loop van de tijd veranderen dan vertelt je dat meer over hoe lekker je hond in zijn vel zit en hoe hij zich voelt.

5. Jullie worden er allebei blij van.
Van spelen worden we blij. Zowel honden als mensen produceren hormonen die een prettig gevoel geven. Het hebben van fysiek contact en oogcontact zorgt binnen 5 minuten voor een fijner gevoel. Is er een betere reden om met je hond te spelen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *